Creëer orde in de chaos

0
263

Chaos!? Organisaties veranderen in rap tempo van A naar B. Plezier, beleving en autonomie van de professionals en teams staan hierbij voorop. Dit gebeurt bijna altijd in een chaotische omgeving. De ‘rust’ van de zomer is alweer even voorbij, de begrotingen worden opgesteld, de aanbestedingen voor inkoop bij gemeenten worden afgerond. De impact voor volgend jaar wordt duidelijk: chaos!?

Orde

Een beetje ‘chaos’ is noodzakelijk, omdat het mensen uitdaagt om met nieuwe, innovatieve oplossingen te komen. Het moet sneller, beter, anders, mooier, goedkoper! En het gebeurt ook: nieuwe ideeën, producten en diensten ontstaan! Toch kan chaos niet bestaan zonder orde. Deze ‘orde’ brengt structuur en inzicht en helpt uiteindelijk de ideeën daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Op de grens

Ook op het gebied van vastgoed zitten organisaties op deze grens van orde en chaos. De cliënt is en komt steeds meer aan zet en gaat keuzes maken. De klant krijgt samen met zijn/haar familie meer zeggenschap en vrijheid om te kiezen voor de zorgaanbieder van hun voorkeur. De concurrentie neemt toe en nieuwe concepten komen op de markt. Ook u moet een keuze maken in waar u voor staat én welke rol vastgoed heeft voor u en uw cliënt.

Veranderen naar B kan niet zonder de A inzichtelijk te maken. Onze tips om orde in de chaos te scheppen:

  • Maak de IST-situatie inzichtelijk;
  • Bepaal wat uw knelpunten zijn;
  • Stel concrete doelstellingen voor grip en houvast op het ontwikkelen van uw vastgoedportefeuille, passend bij waar uw organisatie voor staat.

Zodra duidelijk is wat de nieuwe koers is, kan snel worden geschakeld naar de impact op het vastgoed en kan een spoorboekje voor de toekomst worden opgesteld.